Karate-Do amb Ángel

Què és el Karate?

El karate (空手道, karatedō, camí de la mà buida) és una art marcial que es va desenvolupar a les illes Ryukyu, l’actual Okinawa, Japó. Es va desenvolupar a partir de les arts marcials xineses o del kenpo xinès. En el karate són permesos tant els cops de puny, les puntades, els cops de colze i genoll com els cops amb mà oberta (conegudes com a mans ganivet). En alguns estils a més són permeses les claus, els sistemes de retenció o els cops a punts vitals.

És valorat tant en els aspectes físics com espirituals arribant a representar una filosofia o forma de pensament.

La pràctica d’aquesta disciplina, fa èmfasi en l’important que és per a l’ésser humà aconseguir un equilibri i salut en la vida diària. En un sentit més concret, el karate, es pot interpretar com una tècnica d’autodefensa japonesa, sense armes, tot i que a la nostra escola s’aprenen conceptes bàsics de l’ús del bokken o katana de fusta i nunchaku.

Kata (, o més tradicionalment, ) (literalment: “forma”) és una paraula japonesa que descriu un conjunt de moviments practicats sol o en parella. El terme forma s’utilitza per el correspondent concepte en les arts marcials no japonesas en general.

A més dels beneficis que aporta a la defensa personal, el karate és un exercici físic molt complet per a homes i dones. Això es deu al fet que estimula el funcionament de tots els sistemes del cos, i ajuda a desenvolupant les facultats físiques. La seva pràctica continuada inculca el respecte mutu i el respecte propi, afavorint a l’equilibri personal i el coneixement d’un mateix.

Per a MOLTS professionals, el karate és una pràctica Profundament filosòfica. El karatedo ensenya a els principis Ètics i olla Tenir un Significat espiritual para los Seus Seguidors. Gichin Funakoshi ( “pari de el karate modern”) va titular su autobiografia Karate-Do: My Way of Life (Karatedo: La meva forma de viure), en Reconeixement de la natura transformadora de l’estudi de l’karate. Avui en dia és practica karate per l’auto-perfecció, per Raons culturals, per a la defensa pròpia i com 1 esport.
En aquest sentit, aquest art és recomanat especialment per a persones en etapa de formació, perquè ajuda a canalitzar l’agressivitat, així com estimula la concentració i predisposa enfront de la disciplina.
No hi ha límit d’edat en la seva pràctica. És de gran utilitat pel que fa a les capacitats coordinatives, flexibilitat, força i resistència. També s’incorporen a la seva pràctica tècniques de
meditació Mokuso o “meditació de l’guerrer” i massatge, que portaran a l’practicant a aconseguir l’autoconeixement i l’autocontrol, els quals seran pilars essencials la resta de la seva vida.