Qi Gong

Què és el Qigong o Txikung?

És una disciplina que forma part de la Medicina Tradicional Xinesa. Ho interpretarem literalment com “TREBALLAR EL QI” o “CULTIU D’ENERGIA”. Podem definir Qigong o Txikung com l’art i la ciència per a conrear i equilibrar el Qi, essent Qi l’energia que ens envolta.

És un concepte difícil d’entendre i a vegades d’acceptar des del nostre costat occidental i intel·lectual, i des del nostre coneixement. Però a l’Orient, s’ha tingut en compte per a formar part del seu dia a dia en nombrosos camps, tant en el de la salut, la política, l’arquitectura… Una societat com la xinesa ha incorporat aquest i altres conceptes més eteris com una part més de la seva cultura i coneixement.  

Introducció al Qigong o Txi Kung

Txi kung o Qigong és un conjunt d’exercicis harmònics i suaus que serveixen per a enfortir i sanar el cos físic, mental i emocional, així com la seva estructura energètica, per a retornar a l’esperit i gaudir d’una existència saludable i feliç en tots els sentits.

Nosaltres, aquí i ara, des de l’aparició de la física quàntica, comencem a obrir-nos a conceptes més abstractes que encara no hem pogut demostrar. Actualment no tenim les eines per a afirmar l’existència del Qi, però això no significa que no existeixi. La Història ens ha ensenyat nombroses vegades aquest fet.

Existeixen diferents classes d’exercicis de Qigong, però bàsicament trobem dos tipus: Qigong extern o Wei Kung i Qigong intern o Nei Kung.

La sèrie de pràctiques que formen el Qigong extern tenen l’objectiu de desbloqueig de les articulacions, enfortiment de l’estructura física, músculs i tendons, l’obertura dels passos de l’energia, l’estirament de meridians i el treball amb els òrgans interns. Com a exemple d’exercicis d’aquesta mena de Qigong tenim sistemes com el Baduanjin o “Les 8 joies”, el Wuqinxi o “El joc dels cinc animals”.

El Qigong intern consisteix en el treball de l’energia en el nostre interior.

A la Xina, el Qigong està estès en tot el país com una activitat diària per a la prevenció i millora de la salut, donant peu a molts estils i variants, ja que al llarg de la seva història s’han anat perfeccionant i millorant el coneixement dels moviments.

Vine a provar-ho, i sobretot, vine a conèixer al teu cos, a conèixer-te interiorment, a sentir i a millorar.  Descobreix com, utilitzant el teu potencial, equilibres el teu interior mitjançant el Qigong.

T’esperem a Amṛta els dijous de 11:30h a 12:30h i els divendres de 19h a 20h.